Oud en Nieuw borrels

Elk jaar is het hetzelfde, op oud en nieuw komt iedereen gezellig bij elkaar. Helaas was 2020 het eerste jaar waarin we deze leuke dag moesten vieren in beperkte kring. Net daarom kunnen we ons niet goed genoeg voorbereiden voor de volgende nieuwjaarsavond. Wie oud en nieuw zegt, zegt meteen ook lekker eten. Maar lekker eten gaat niet zonder een lekker glaasje. Welke borrels kan je serveren op oud en nieuw? In dit artikeltje zochten we het voor je uit. We kozen heerlijke drankjes, van klassiek tot trendy!

De meest geschikte borrels:

Oudejaar vraagt natuurlijk om iets speciaals. Je kan niet aankomen met een glaasje cola of simpele wijn. Maar wat kan je dan wel serveren? Afhankelijk van jouw voorkeuren, kan je kiezen voor iets klassiek, of voor een trendy borrel!

Klassiek

Om klassiek te blijven, kan je op oud en nieuw jouw beste kist champagne uit de kelder halen. Velen hebben geen kist champagne liggen en moeten er nog eentje gaan kopen. Dan is de discussie steeds: hoeveel is een fles champagne waard? Een goede fles champagne kan je al kopen voor zo’n 30 euro. Past dat niet echt binnen je budget? Dan is het vaak beter om een goede fles schuimwijn in te slaan. Een goede fles schuimwijn kost zo’n 15 euro, en zal over het algemeen beter smaken dan een goedkope fles champagne.

Trendy

Wil je liever eens iets specialer serveren? Misschien kan je dan zelfs kiezen voor iets waar je niet zat van wordt. Maak een keer verse mocktails. Het verschil tussen een cocktail en een mocktail is dat er in een mocktail geen alcohol zit. Het leuke is dat je verschillende receptjes kan opzoeken en dat je met dezelfde fruitsappen vaak meerdere mocktails kan maken. Bovendien kunnen ook de kindjes er ook van meegenieten en kunnen de ouders daarna nog veilig met de auto op weg.