Oorzaken ongelukken oud & nieuw
Jammer genoeg gebeuren er jaarlijks veel ongelukken. Ook op de avond waarop we het oude jaar uitzwaaien en het nieuwe toejuichen, gebeuren er elk jaar accidenten. Hoe komt het nu eigenlijk dat er zoveel ongelukken plaatsvinden op oud en nieuw? Wel, ik ga voor jullie de 2 meest voorkomende oorzaken bespreken.
Verkeersongelukken
Elk jaar opnieuw lees je het wel in de krant, of zie je het op tv. Een bestuurder is tegen een boom gereden of is met zijn wagen in het water terecht gekomen. Vaak is alcohol de boosdoener. Op oud en nieuw feestjes, wordt er over het algemeen gul gedeeld met de flessen wijn en bier. Hoewel het verboden is, zijn er toch elke dag mensen die met de auto rijden nadat ze gedronken hebben. De laatste jaren merkt de politie ook vaker op dat bestuurders onder invloed zijn van drugs. Niet alleen brengen ze hun eigen leven in gevaar, maar ook dat van anderen. Praktisch elke nacht, en zeker op oud en nieuw, wordt er ergens een persoon aangereden door een voertuig. Tijdens de eindejaar periode is het ook al vroeg donker. Al deze factoren, en al zeker de combinatie van deze verschillende factoren, zorgen ervoor dat er elk jaar ongelukken gebeuren op de wisseling tussen oudjaar en nieuwjaar.
Vuurwerk
Naast ongelukken in het verkeer, gebeuren er ook elk jaar ongelukken in de privésfeer. Mensen zouden graag een vuurpijl of vuurwerk afsteken. Iedereen vindt het fijn om naar het vuurwerk te kijken, maar eigenlijk is het te gevaarlijk om het af te steken. Enkel professionals zouden met vuurwerk mogen omgaan, maar dan nog blijft het een groot risico.
Heel vaak gebeuren de ongelukken doordat er een probleem is met een bepaalde vuurpijl. Wanneer een vuurpijl niet de lucht inschiet, hebben onervaren gebruikers vaak de neiging om even een kijkje te gaan nemen. Plots ontploft de vuurpijl dan toch, met alle gevolgen van dien. Ook zijn er vaak brandende stukjes van de ontplofte vuurpijl die terug vallen. Wanneer je niet genoeg afstand houdt, is het mogelijk dat het vuur nog niet gedoofd is tegen dat het bij jou terechtkomt.