De beste hapjes tijdens oud & nieuw

Tijdens oud en nieuw, is gezellig samenzijn het leukste wat er is! Of toch niet? Gezellig samenzijn met lekkere hapjes en een heerlijk glaasje bubbels is nog leuker! Voor de eindejaar periode worden meestal kosten noch moeite gespaard. Mensen slaan een grote voorraad champagne in en voorzien te veel eten. Dat is nu eenmaal ingebakken in onze cultuur. Maar welke hapjes kan je serveren voor oudjaar? Hier zal ik jullie enkele ideetjes bezorgen!

Klassiek feestelijk

Klassieke en feestelijke hapjes bevinden zich in de iets duurdere categorie. Veel mensen halen voor deze speciale dag oesters en kaviaar in huis. Ook hapjes op basis van vis ontbreken meestal niet. Toastjes met krabsalade, of lepelhapjes met kreeft, worden zeker gesmaakt! Daarnaast kunnen ook andere stijlvolle hapjes gekocht worden bij de traiteur.

Lekker en niet te duur

Wil je liever wat bezuinigen op je budget? Dan zijn hapjes voor in de oven de perfecte keuze. Je kan zelf bijvoorbeeld mini pizzaatjes maken. Eens je gasten er zijn, moet je ze enkel nog afbakken. Daarnaast doen ook kippenboutjes het altijd goed! Tegenwoordig beschikken de meeste supermarkten ook over een ruim assortiment aan bladerdeeghapjes. Toch zijn de vers gemaakte hapjes nog steeds de lekkerste!

Modern en trendy

Wil je liever eens wat anders dan wat anderen doen? Dan kan je met oud en nieuw verschillende stukjes Wraps serveren. Wraps zijn dunne pannenkoeken, die niet zoet smaken. Die kan je dan vullen met allerlei groenten, vlees of vis. Zo is bijvoorbeeld een Wraps met zalm, raketsla, zongedroogde tomaatjes en kruidenboter een heerlijk hapje voor op oudejaarsavond!

Ook lekker om te serveren, is een lepelhapje met een stukje kip en abrikoos. De combinatie van het gekruide met het zoete, vormt een echt feesthapje! Het voordeel van dit hapje is dat ook de meeste kindjes het graag lusten!